Endeavour s-a conectat pentru ultima oară la ISS - Video

Ştiinţă19 may 2011, 03:11


Endeavour s-a conectat pentru ultima oară la ISS - Video

Naveta spaţială americană Endeavour, cu şase astronauţi la bord, printre care şi un italian, s-a conectat miercuri la Staţia Spaţială Internaţională (ISS), au anunţat reprezentanţii NASA.

Conectarea la ISS, ultima pe care o realizează cea mai tânără dintre navetele americane, s-a produs la ora 10.41 GMT, la 350 de kilometri deasupra statului Chile, a indicat comentatorul postului de televiziune al NASA, care a transmis în direct evenimentul.

Conectarea a fost confirmată, a anunţat controlorul de serviciu din Centrul spaţial din Houston, statul american Texas.

Deschiderea trapelor care separau cele două vehicule spaţiale va avea loc la aproape două ore de la conectare, în jurul orei 12.36 GMT, pentru ca presiunea să se echilibreze şi astronauţii să verifice etanşeitatea.

Sosirea echipajului de pe Endeavour la bordul ISS va fi salutată prin bătăi de clopot , potrivit unei tradiţii împrumutate de la marina americană. O ceremonie de primire va avea loc imediat după aceea.

Endeavour a ajuns cu o oră înainte de conectare la circa 200 de metri sub ISS. Comandantul Mark Kelly a pilotat manual naveta, aflată până atunci în regim de pilotare automată, făcând-o să efectueze o piruetă în jurul propriei axe cu o viteză de un grad de rotaţie pe secundă.

Astronauţii de la bordul ISS - rusul Dimitri Kondratiev, italienul Paolo Nespoli şi americanca Cady Coleman - au putut astfel să fotografieze scutul termic de sub burta navetei.

Aceste fotografii de înaltă definiţie vor fi transmise Centrului de control din Houston, unde vor fi analizate pentru a detecta eventualele avarii suferite de scutul termic în urma impactului cu mici meteoriţi, deşeuri orbitale sau bucăţi de gheaţă desprinse de pe rezervorul extern în timpul ascensiunii navetei către orbită.

După aceea, Mark Kelly a efectuat manevra finală de apropiere, cu viteza de trei centimetri pe secundă, o manevră foarte delicată atunci când cele două vehicule spaţiale au o viteză de croazieră de peste 28.000 de kilometri / secundă.

Naveta Endeavour a fost lansată în dimineaţa de luni de la Centrul Spaţial Kennedy din Cape Canaveral, pentru o misiune în spaţiu care va dura 16 zile. O primă tentativă de lansare a fost anulată pe 29 aprilie din cauza unei defecţiuni electrice.

Aceasta este cea de-a 25-a misiune spaţială pentru naveta Endeavour, care va fi şi ultima, în 19 ani de serviciu în slujba NASA. Printre cei şase astronauţi ai echipajului se află şi italianul Roberto Vittori de la Agenţia Spaţială Europeană (ESA).

Endeavour şi echipajul ei transportă pe Staţia Spaţială Internaţională spectrometrul magnetic Alpha 2, un modul experimental de fizică fundamentală, construit cu scopul de a descifra unele dintre cele mai mari mistere ale universului, precum existenţa antimateriei sau natura materiei negre, invizibile. Această materie formează circa 25% din masa universului. Este pentru prima oară când un spectrometru magnetic va fi trimis în spaţiu.

Spectrometrul (AMS) este rodul unei colaborări internaţionale, sub coordonarea profesorului Samuel Ting de la Massachusetts Institute of Technology (MIT), laureat al premiului Nobel pentru fizică pe anul 1976 şi iniţiator al acestui proiect ştiinţific ce va fi transportat de naveta Endeavour.

Circa 60 de laboratoare din 16 ţări participă la acest proiect, principalele contribuţii fiind aduse de Statele Unite ale Americii, Europa (Germania, Spania, Finlanda, Franţa, Olanda, Italia, Portugalia, Elveţia), China şi Taiwan.

Pe lângă AMS, naveta Endeavour transportă modulul Express Logistic Carrier (ELC), care va fi ataşat permanent la ISS.

Problemele tehnice care au determinat amânarea lansării navetei Endeavour vor întârzia lansarea unei alte navete americane, Atlantis, ce era prevăzută pentru 28 iunie. NASA, care nu a anunţat încă o dată exactă, consideră că Atlantis ar putea fi lansată în a doua săptămână din luna iulie.

Endeavour a fost lansată pentru prima oară în mai 1992 şi a fost construită pentru a înlocui naveta Challenger, distrusă în catastrofa din 1986.

NASA vrea să economisească bani pentru a dezvolta noi vehicule spaţiale, capabile să călătorească dincolo de orbita ISS.

Agenţia spaţială rusă facturează NASA cu peste 50 de milioane de dolari pentru fiecare loc de la bordul capsulelor Soyuz. La bordul unei capsule Soyuz se pot îmbarca maximum trei astronauţi.

ISS, a cărei construcţie a început în 1998 şi care este ocupată în permanenţă, începând din noiembrie 2000, se află pe orbita terestră la o altitudine de 350 de kilometri, efectuând o rotaţie completă în jurul Terrei la fiecare 90 de minute, navigând cu viteza medie de 28.000 de kilometri/ oră.

ISS este un proiect spaţial în valoare de 100 de miliarde de dolari, finanţat în principal de Statele Unite ale Americii şi la realizarea căruia participă 16 ţări.

Sursa: Mediafax


Endeavour s-a conectat pentru ultima oară la ISS - Video
4.34 / 5  (221)

Imagini
Endeavour s-a conectat pentru ultima oară la ISS/Foto: NASA

Adaugă un comentariu


Din aceeaşi categorie


Ziua de sâmbătă, mai lungă cu o secundă

Ziua de sâmbătă, mai lungă cu o secundă

Ştiinţă30 jun 2012, 02:55

Ultimul minut al zilei de 30 iunie 2012 va avea 61 de secunde. Hotărârea aparţine Serviciul Internaţional de Rotaţie a Pământului, care a constatat diferenţe între cele două standarde de timp: cel calculat după pulsaţiile unui atom *, denumit şi timpul atomic şi cel efectiv, bazat pe rotaţia Pământului, scrie yahoo.ro. Întrucât planeta noastră are...


Omenirea va asista la un eveniment cosmic uluitor în 2013

Omenirea va asista la un eveniment cosmic uluitor în 2013

Ştiinţă29 jun 2012, 13:20

În 2013 se va petrece unul dintre cele mai spectaculoase evenimente astronomice văzut vreodată de oamenii de ştiinţă. Un nor uriaş de gaz cosmic va fi înghiţit, în 2013, de o gaură neagră masivă numită Sagittarius A, care se află în centrul Căii Lactee, scrie Daily Mail. O bună parte din norul cosmic va fi devorată de gaura neagră. "Până acum, au...O rachetă japoneză va reaproviziona Staţia Spaţială Internaţională

O rachetă japoneză va reaproviziona Staţia Spaţială Internaţională

Ştiinţă14 jun 2012, 16:14

O a treia rachetă japoneză din gama H-2B va decola pe 21 iulie pentru a trimite în spaţiu un vehicul de tip cargo care va reaproviziona Staţia Spaţială Internaţională (ISS), a confirmat, miercuri, grupul Mitsubishi Heavy Industries (MHI), potrivit Mediafax. Lansarea va avea loc de la baza spaţială Tanegashima, în jurul orei 02.18 GMT, dacă vremea...


Un nou accelerator de particule va fi construit în Germania

Un nou accelerator de particule va fi construit în Germania

Ştiinţă14 jun 2012, 14:22

Landul german Hessa (vest) a anunţat marţi că a acordat o primă autorizaţie pentru construirea unui accelerator de particule la Darmstadt, unul dintre cele mai mari proiecte mondiale de cercetare în domeniul fizicii fundamentale, relatează AFP, potrivit Agerpres. "Este o primă etapă importantă în ceea ce priveşte proiectul, care va începe anul...Venus trece prin faţa Soarelui, peste câteva zile. Ce reprezintă această ocazie pentru astronomi

Venus trece prin faţa Soarelui, peste câteva zile. Ce reprezintă această ocazie pentru astronomi

Ştiinţă1 jun 2012, 14:37

Apropiata trecere a planetei Venus prin faţa Soarelui reprezintă o ocazie rară de a verifica tehnicile de observare a exoplanetelor îndepărtate care tranzitează prin faţa stelelor lor, afirmă astronomii, care consideră că această aliniere este un eveniment ştiinţific major. Evenimentul va putea fi observat pe 5 iunie sau pe 6 iunie, în funcţie de...


Cercetătorii israelieni au creat un soi de canabis care tratează boli, fără efecte euforice

Cercetătorii israelieni au creat un soi de canabis care tratează boli, fără efecte euforice

SănătateŞtiinţă1 jun 2012, 14:34

Cercetătorii israelieni au reuşit să dezvolte un soi de canabis care poate fi utilizat ca tratament pentru diverse boli, fără a avea efectele euforice cunoscute ale plantei, potrivit cotidianului Mediafax.. Potrivit cotidianului Maariv, aspectul, mirosul şi gustul acestui soi de canabis sunt identice cu cele ale plantei originale, dar cel care o...Cinci mistere nerezolvate ale universului

Cinci mistere nerezolvate ale universului

Ştiinţă6 feb 2012, 16:34

Misterele universului sunt la fel de vaste ca însăşi existenţa acestuia. De-a lungul istoriei, omenirea a căutat răspunsuri la ceea ce vedem în jurul nostru. Rezolvarea acestor mistere ar putea ajuta cercetătorii să explice modul în care a fost creat universul, dar şi felul în care funcţionează, de ce funcţionează şi, eventual, cum se va sfârşi...


Cercetătorii americani au creat un fragment de stea pe Terra

Cercetătorii americani au creat un fragment de stea pe Terra

Ştiinţă26 jan 2012, 17:34

Cercetătorii de la un laborator finanţat de Departamentul American al Energiei au conceput cel mai puternic laser cu raze X din lume, LCLS, capabil să aducă o folie de aluminiu la temperatura de 2 milioane de grade Celsius, transformând-o astfel în plasmă solidă. Graţie acestui laser, oamenii de ştiinţă sunt cu un pas mai aproape de înţelegerea...Fizicienii americani au inventat invizibilitatea temporală

Fizicienii americani au inventat invizibilitatea temporală

Ştiinţă5 jan 2012, 19:41

Fizicienii americani finanţaţi de Pentagon au anunţat, miercuri, că au conceput un sistem de invizibilitate temporală, care are capacitatea de a face ca un eveniment să devină complet nedetectabil timp de o fracţiune de secundă. Acest dispozitiv experimental este inspirat din cercetările efectuate pentru realizarea celebrei "pelerine a...


Chinezii au inventat hainele care se curăţă singure

Chinezii au inventat hainele care se curăţă singure

Ştiinţă17 dec 2011, 21:23

Oamenii de ştiinţă chinezi au conceput un înveliş chimic pe bază de titaniu care ar putea face ca maşinile de spălat să devină istorie. Inginerii chinezi au creat un înveliş chimic care face ca hainele din bumbac să scape de pete şi de mirosurile neplăcute atunci când sunt expuse la soare. Cercetătorii spun că învelişul chimic este ieftin...Terra în pericol? NASA a descoperit 1.000 de asteroizi gigant în apropierea planetei noastre

Terra în pericol? NASA a descoperit 1.000 de asteroizi gigant în apropierea planetei noastre

Ştiinţă8 dec 2011, 15:49

NASA a efectuat o examinare amănunţită în jurul Pământului, descoperind 1.000 de asteroizi de dimensiuni mari, ce ar putea provoca daune catastrofale în cazul unui impact cu planeta noastră. Rezultatul vine în urma finalizării programului Spaceguard, lansat în 1998, când Congresul SUA a ordonat agenţiei spaţiale să găsească 90% dintre obiectele...


Eclipsă totală de Lună pe 10 decembrie, vizibilă şi din România

Eclipsă totală de Lună pe 10 decembrie, vizibilă şi din România

Ştiinţă8 dec 2011, 15:45

O eclipsă totală de Lună va avea loc în 10 decembrie şi va fi vizibilă în totalitate în Asia şi Australia, din România putând fi observată cea de-a doua jumătate, începând cu ora 16.30, cu condiţia ca orizontul estic să fie liber deoarece Luna va fi acoperită de umbra Terrei chiar în timp ce răsare. Eclipsa se va produce între orele 13.33 şi...
Căutare
Specificaţi termenii de căutare:


Newsletter
Introduceţi o adresă de email pentru a primi ştirile la prima oră:Ştiri citite acumUltimele ştiri
O medalie de aur şi două de argint pentru români, la CE de haltereO medalie de aur şi două de argint pentru români, la CE de haltere
SportUPDATE13 apr 2011, 00:28

Sportivii Antoniu Buci şi Marius Gîscan au cucerit trei medalii - una de aur şi două de argint, marţi, la Campionatul European de haltere, de la...


Zeci de credincioşi şi-au petrecut noaptea la Mănăstirea Dervent de Izvorul Tămăduirii
Social29 apr 2011, 09:35

Ponta: Cei de la PDL au renunţat la reorganizare doar ca să-şi păstreze scaunele, sunt nişte laşiPonta: Cei de la PDL au renunţat la reorganizare doar ca să-şi păstreze scaunele, sunt nişte laşi
Politică27 jun 2011, 15:44

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat luni că democrat-liberalii nu au renunţat la procesul de reorganizare pentru că au "înţeles că e o...


Tabără crede că va creşte consumul intern de alimente în acest an
EconomieSocial21 jul 2011, 13:18

Un satelit rusesc pierdut, descoperit de americani pe orbita greşităUn satelit rusesc pierdut, descoperit de americani pe orbita greşită
Ştiinţă20 aug 2011, 14:25

Un satelit de telecomunicaţii rusesc, în valoare de 300 de milioane de dolari, lansat pe 18 august, a dispărut imediat după lansare. După o zi, însă...


Răzbunare moldovenească - Au dat foc maşinii fostei şefe
Extern26 aug 2011, 11:57

Vecinii şi preotul vor da informaţii despre tine în caz ca nu vei fi acasă sau nu le deschizi uşa recenzorilorVecinii şi preotul vor da informaţii despre tine în caz ca nu vei fi acasă sau nu le deschizi uşa recenzorilor
Social22 sep 2011, 17:55

Persoanele absente temporar de la domiciliu la momentul efectuării recensământului populaţiei şi locuinţelor vor fi înregistrate de către recenzori...


PDL ar fi distribuit gratuit bilete la inaugurarea stadionului "Ilie Oană" din Ploieşti
Politică23 sep 2011, 11:04

PSD îi cere socoteală lui Boc în legătură cu impozitarea pensiilor de către GuvernPSD îi cere socoteală lui Boc în legătură cu impozitarea pensiilor de către Guvern
Politică11 oct 2011, 15:48

PSD i-a adresat o scrisoare deschisă lui Emil Boc prin care îi cere să spună dacă Executivul vrea să impoziteze pensiile pentru a "acoperi golurile...


Ponta, despre poziţionarea PSD în cazul verdictului în cazul Năstase: Nu am apucături de Brutus
Politică15 dec 2011, 03:40


Chat


Horoscop
berbectaurgemeniracleufecioarăbalanţăscorpionsăgetătorcapricornvărsătorpeştiŞtiri
Românul acuzat că şi-a ucis soţia şi fiul în SUA va fi extrădat
Românul acuzat că şi-a ucis soţia şi fiul în SUA va fi extrădat
ExternJustiţie9 jan 2014, 15:50

Curtea de Apel Bucureşti (CAB) a admis joi cererea autorităţilor americane de extrădare a lui Camil...

Primul român ajuns la muncă în Marea Britanie în 2014 a fost concediat
Primul român ajuns la muncă în Marea Britanie în 2014 a fost concediat
ExternSocial9 jan 2014, 15:24

Românul care a ajuns vedetă în Marea Britanie, el fiind primul migrant sosit în Regat în 2014...

Antonescu: Sentinţa dată în cazul Năstase nu este una politică
Antonescu: Sentinţa dată în cazul Năstase nu este una politică
JustiţiePoliticăSocial9 jan 2014, 15:20

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, joi, referitor la condamnarea lui Adrian Năstase, că...

Contract de 6,3 mil. euro între Primăria Capitalei şi BRD
Contract de 6,3 mil. euro între Primăria Capitalei şi BRD
Economie9 jan 2014, 15:17

Primăria Municipiului Bucureşti (PMB) a atribuit BRD-Groupe Societe Generale contractarea unei...

Un român a murit după ce a fost lovit de tren, în apropierea unei gări din Milano
Un român a murit după ce a fost lovit de tren, în apropierea unei gări din Milano
EvenimentExternSocial9 jan 2014, 15:16

Un român în vârstă de 73 de ani a murit, joi dimineaţă, după ce a fost lovit de tren în apropierea...

Prima maşină echipată pentru a funcţiona exclusiv pe GPL
Prima maşină echipată pentru a funcţiona exclusiv pe GPL
MaşiniSocial9 jan 2014, 15:11

Compania AGR Autogas Group a realizat o premieră pe piaţa auto românească prin montarea primei...

Subsecretarul de stat american Victoria Nuland începe vineri o vizită la Bucureşti
Subsecretarul de stat american Victoria Nuland începe vineri o vizită la Bucureşti
Politică9 jan 2014, 15:08

Subsecretarul de stat american Victoria Nuland începe vineri o vizită de două zile la Bucureşti...

Care este echipa liberalilor care pregăteşte alegerile europarlamentare
Care este echipa liberalilor care pregăteşte alegerile europarlamentare
Politică9 jan 2014, 15:05

Vicepreşedinţii liberali Rareş Mănescu şi Marian Petrache au fost mandataţi de Biroul Politic...

O tânără a reclamat la 112 că i s-a rupt tocul de la pantof
O tânără a reclamat la 112 că i s-a rupt tocul de la pantof
Social9 jan 2014, 14:59

Un fotomodel din Satu Mare, aflat în stare de ebrietate, a sunat la serviciul de urgenţă 112 pentru...

Directoarea Şcolii 10 din Capitală a fost suspendată
Directoarea Şcolii 10 din Capitală a fost suspendată
EducaţieSocial9 jan 2014, 14:56

Consiliul de Administraţie al IMB a decis joi încetarea contractului de detaşare a directoarei de...


Show Biz
Angelina Jolie şi-a afişat pentru prima dată în public inelul de logodnă. Cum arată inelul vedetei - FOTO
Angelina Jolie şi-a afişat pentru prima dată în public inelul de logodnă. Cum arată inelul vedetei - FOTO
Vedete9 jul 2012, 14:05

Actriţa americană Angelina Jolie şi-a afişat pentru prima dată în public inelul de logodnă...

Marc Anthony face campanie pentru Barack Obama
Marc Anthony face campanie pentru Barack Obama
Vedete7 jul 2012, 17:49

Marc Anthony şi-a adăugat numele pe lista vedetelor care s-au angajat să îl ajute pe Barack Obama...

George Clooney a suferit o toxiinfecţie alimentară în Italia
George Clooney a suferit o toxiinfecţie alimentară în Italia
Vedete7 jul 2012, 17:44

George Clooney a suferit o toxiinfecţie alimentară după ce a luat cina, recent, la un restaurant...

Actriţa care este cel mai bine plătită de la Hollywood. 20,2 milioane de dolari pentru un rol - Foto
Actriţa care este cel mai bine plătită de la Hollywood. 20,2 milioane de dolari pentru un rol - Foto
FilmeVedete7 jul 2012, 17:41

A devenit actriţa cel mai bine plătită pentru un rol într-un film, după ce a primit un onorariu de...

Ducesa de Cambridge, într-o ipostază şocantă - Foto
Ducesa de Cambridge, într-o ipostază şocantă - Foto
Monden7 jul 2012, 17:33

O revistă din SUA s-a folosit de imaginea ducesei de Cambridge pentru numărul din luna iulie, în...

Presa internaţională despre scandalul din România: "Blitzkrieg"
Presa internaţională despre scandalul din România: "Blitzkrieg"
MediaPolitică4 jul 2012, 12:49

Războiul dintre preşedintele de centru-dreapta Traian Băsescu şi guvernarea de centru-stânga din...

Claudiu Săftoiu, validat ca preşedinte-director general al TVR de către Parlament
Claudiu Săftoiu, validat ca preşedinte-director general al TVR de către Parlament
CulturalMedia3 jul 2012, 14:39

Claudiu Săftoiu a fost validat ca preşedinte - director general al Societăţii Române de Televiziune...

Ce spune presa internaţională anunţul că Ponta a plagiat în lucrarea de doctorat
Ce spune presa internaţională anunţul că Ponta a plagiat în lucrarea de doctorat
MediaPolitică30 jun 2012, 03:16

O comisie de experţi a confirmat acuzaţiile de plagiat la adresa premierului Victor Ponta, scrie...

Cum se amuză Financial Times pe tema scandalului Ponta-Băsescu
Cum se amuză Financial Times pe tema scandalului Ponta-Băsescu
Media29 jun 2012, 14:58

"Uitaţi de (Angela) Merkel împotriva lui (Francois) Hollande, nord împotriva sud sau (Jose Manuel)...

Snoop Dog, reţinut pe un aeroport din Norvegia pentru că avea asupra sa marijuana
Snoop Dog, reţinut pe un aeroport din Norvegia pentru că avea asupra sa marijuana
Vedete29 jun 2012, 14:34

Rapper-ul Snoop Dog, un înrăit fumător de marijuana şi, alături de legenda country Willie Nelson...

Şeful radioului public îşi anunţă demisia
Şeful radioului public îşi anunţă demisia
Media29 jun 2012, 13:51

Demeter Andrs, preşedintele-director general al Societăţii Române de Radiodifuziune (SRR), renunţă...


Life Style
Vara asta se poartă machiajul boem - Video
Vara asta se poartă machiajul boem - Video
FrumuseţeUPDATE9 jun 2012, 14:33

Machiajul boem emană un aer exotic, plin de prospeţime. Adaugă un plus de intensitate privirii şi...

Oare ce animal e acesta? A speriat o provincie din China
Oare ce animal e acesta? A speriat o provincie din China
BizarInedit8 jun 2012, 18:03

Cu un smoc de păr alb în vârful capului şi o coadă cam de aceeaşi factură, cu o piele roz acoperită...

Una dintre cele mai răspândite boli sexuale devine de netratat
Una dintre cele mai răspândite boli sexuale devine de netratat
SexSănătate7 jun 2012, 14:47

Agentul patogen al unei boli cu transmitere sexuală, care infectează anual milioane de oameni...

Doi gheparzi au fugit de la Salzburg ZOO, dar s-au întors singuri după două ore
Doi gheparzi au fugit de la Salzburg ZOO, dar s-au întors singuri după două ore
BizarFunMediuExtern5 jun 2012, 18:20

Doi gheparzi au fugit marţi dimineaţă de la grădina zoologică din Salzburg (nordul Austriei), dar...

Ce descoperiri şocante fac arheologii
Ce descoperiri şocante fac arheologii
Bizar31 may 2012, 13:37

O mumie care urlă îngrozită, o grămadă de oase aranjate tacticos, pe categorii, şi o grămadă de...

Stendra, rivalul Viagrei
Stendra, rivalul Viagrei
SexSănătate30 apr 2012, 13:08

Bărbaţii care au disfuncţii erectile au acum o alternativă la Viagra. Se numeşte Stendra, iar...

Ce fetişuri au japonezele
Ce fetişuri au japonezele
BizarSex30 apr 2012, 12:41

Reţelele de socializare au popularizat cele mai neobişnuite obiceiuri sexuale. Ultimul fetiş ieşit...

Sexul de dimineaţă, cel mai bun exerciţiu de înviorare
Sexul de dimineaţă, cel mai bun exerciţiu de înviorare
Sex30 apr 2012, 12:38

Chiar dacă bărbaţii ar vrea probabil să fie treziţi senzual în fiecare dimineaţă, iar sexul matinal...

O injecţie ar putea îmbunătăţi performanţele sexuale ale bărbaţilor
O injecţie ar putea îmbunătăţi performanţele sexuale ale bărbaţilor
SexSănătate6 feb 2012, 16:40

Oamenii de ştiinţă sud coreeni cred că au descoperit o metodă revoluţionară cu ajutorul căreia...

O româncă măsoară în talie doar 50 de centimetri
O româncă măsoară în talie doar 50 de centimetri
Bizar6 feb 2012, 15:08

Ioana Spangenberg, născută în România şi căsătorită în Germania, măsoară în talie doar 50 de...

Ultrasunetele, o măsură contraceptivă eficientă pentru bărbaţi
Ultrasunetele, o măsură contraceptivă eficientă pentru bărbaţi
SexSănătate5 feb 2012, 18:40

Ultrasunetele ar putea deveni o măsură contraceptivă eficientă pentru bărbaţi, potrivit unui studiu...

Era grăsuţă, dar a slăbit 23 de kg şi îşi arată corpul în bikini
Era grăsuţă, dar a slăbit 23 de kg şi îşi arată corpul în bikini
Fun5 feb 2012, 18:04

Kelly Osbourne a avut întotdeauna probleme cu greutatea, dar după ce a reuşit anul trecut să dea...


Turism
MDRT va încheia un parteneriat cu tânăra alpinistă Crina Coco Popescu pentru promovarea Carpaţilor
MDRT va încheia un parteneriat cu tânăra alpinistă Crina Coco Popescu pentru promovarea Carpaţilor
EconomieRomânia14 jul 2011, 23:40

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului va încheia un parteneriat cu tânăra alpinistă Crina...

Turismul medical, promovat de Ministerele Turismului, Sănătăţii şi Educaţiei
Turismul medical, promovat de Ministerele Turismului, Sănătăţii şi Educaţiei
SocialRomânia14 jul 2011, 13:26

Trei ministere, cel al Dezvoltării Regionale şi Turismului, al Sănătăţii şi cel al Educaţiei şi...

Elena Udrea: Din toamnă începe exproprierea hotelurilor de pe litoralul românesc
Elena Udrea: Din toamnă începe exproprierea hotelurilor de pe litoralul românesc
SocialRomânia8 jul 2011, 20:19

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, a declarat vineri, la Mangalia, că din...

Numărul turiştilor cazaţi în România a crescut cu 9,9% în primele cinci luni
Numărul turiştilor cazaţi în România a crescut cu 9,9% în primele cinci luni
EconomieRomânia4 jul 2011, 12:47

Numărul turiştilor cazaţi în unităţile de profil din România a crescut în primele cinci luni ale...

România are toate ingredientele pentru a deveni o destinaţie turistică importantă
România are toate ingredientele pentru a deveni o destinaţie turistică importantă
România26 jun 2011, 13:45

România are toate ingredientele pentru a deveni o destinaţie turistică importantă, dar nu ştie încă...

Plajele din Mamaia şi Constanţa sunt invadate de alge urât mirositoare
Plajele din Mamaia şi Constanţa sunt invadate de alge urât mirositoare
SocialRomânia18 jun 2011, 13:15

Plajele din Mamaia şi Constanţa sunt invadate de alge urât mirositoare. Aşa îi întâmpină litoralul...

Plaja unde avioanele aterizează şi decolează pe deasupra capetelor turiştilor - Foto
Plaja unde avioanele aterizează şi decolează pe deasupra capetelor turiştilor - Foto
Internaţional17 jun 2011, 13:03

O plajă de pe insula St. Marteen din Caraibe este locul preferat de turiştii care pe lângă bronzul...

Exclusiv pentru burlaci: cele mai bune plaje din lume pentru distracţie
Exclusiv pentru burlaci: cele mai bune plaje din lume pentru distracţie
România12 jun 2011, 14:15

Askmen.com a făcut un top al celor mai bune plaje din lume cu voluptăţi garantate pentru vânătorii...

Cât te costă să închiriezi un apartament pe litoralul românesc
Cât te costă să închiriezi un apartament pe litoralul românesc
EconomieRomânia7 jun 2011, 22:21

Chiriile pentru apartamentele din zona litoralului au înregistrat o scădere moderată în acest an...

Turismul românesc dă semne de revenire: A crescut numărul turiştilor cazaţi
Turismul românesc dă semne de revenire: A crescut numărul turiştilor cazaţi
EconomieRomânia3 jun 2011, 15:53

Numărul turiştilor cazaţi în unităţile de profil din România a crescut în aprilie cu 5,1% faţă de...